Goedkope karpetten

WAT ZIJN KARPETTEN?

Vaak worden karpetten in de volksmond aangeduid als “een tapijt”. Hiermee bedoelt men dan meestal een vloerkleed wat in de kamer op en harde vloer wordt gelegd. Tapijt heeft ook een andere oorsprong namelijk vloerbedekking.

Karpetten zijn er in alle soorten en maten. Er bestaan karpetten welke zijn gemaakt van 100% synthetische materialen (meestal polyester) en daardoor minder snel vuil en vocht opnemen. Deze karpetten zijn dan vaak ook nog voorzien van een beschermende coating die nog eens extra bescherming biedt. Karpetten zijn in veel gevallen met de hand getuft. Bij een getuft karpet wordt in de rug garen ingestoken. De rug is meestal van katoen.

De maten van een handgetuft karpet kunnen altijd iets afwijken van de aangegeven maat omdat men nooit exact kan bepalen hoe groot het karpet wordt.

Ook bestaat de mogelijkheid om een karpet te laten maken van een stuk vloerbedekking. Er wordt dan rand om de vloerbedekking gestikt waardoor deze niet gaat rafelen. het voordeel hiervan is dat er veel meer keuze is omdat vloerenwinkels vaak meer aanbod in vloerbedekking hebben dan in karpetten.

Goedkoop karpet

 

EEN GOEDKOOP KARPET OF EEN DUUR KARPET?

Het verschil in prijs bij karpetten heeft verschillende oorzaken. In de eerste plaats is de vraag of het karpet handgemaakt is of machinaal. Een handgemaakt karpet is uiteraard duurder dan een machinaal gemaakt karpet.

Ook een belangrijke invloed op de prijs hebben de verschillende materialen die gebruikt zijn zoals bijvoorbeeld het materiaal voorde rug en het type garen waarvan het karpet is geweven.

De synthetische karpetten zijn doorgaans goedkoper dan de 100% katoenen karpetten omdat de grondstoffen voor een synthetisch karpet goedkoper zijn dan voor een katoenen karpet.

goedkope karpetten

 

WAAR ZIJN ZE TE KOOP?

Mooie karpetten zijn veelal te koop bij de vloeren speciaalzaken. De prijzen hier liggen echter een stuk hoger dan bij de grotere winkels of de internet aanbieders. De goedkoopste, mooie karpetten die wij konden vinden kunt u hier bestellen.