Tegels

tegels vloer

Er bestaan verschillende soorten tegels, denk maar aan vloertegels, tuintegels, terrastegels, badkamertegels en tegels voor de keuken.
Er zijn 2 soorten tegels met als belangrijkste onderscheid keramische tegels en tegels in natuursteen. De laatste, tegels in natuursteen, denk aan marmer, bewerkt uit steen die uit de natuur wordt gewonnen. Keramische tegels worden gebakken in de fabriek met veelal daarna een bewerking. Tegels worden vooral gebruikt voor in de badkamer. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor vloertegels: Er zijn geglazuurde en niet geglazuurde tegels. De tegels zonder glazuur hebben een wat matter en doffer uitstraling en past bij een nostalgische wooninrichting.

Geglazuurde zijn gladder en makkelijker in onderhoud maar hebben gezien het water in de badkamer wel een anti-slip behandeling nodig.

Vloertegels worden daarentegen in andere ruimtes gebruikt zoals in de woonkamer.

VOORDELEN TEGELS

We noemen hier de belangrijkste pluspunten van tegels (badkamer) en vloertegels in andere ruimtes in huis:
1) Ruimtelijk, ook kleine oppervlakten met tegels ogen vaak groter en ruimtelijker.
2) (Vloer)tegels zijn duurzaam.
3) (Vloer)tegels zijn hygienisch.
4) Vloertegels zijn onderhoudsvriendelijk.
5) Gemakkelijk te plaatsen. Het plaatsen van tegels kan relatief eenvoudig zelf gedaan worden, goede voorbereiding (denk aan goede ondergrond) is wel belangijk. 6) Heel goed in combinatie met vloerverwarming.
7) Relatief lage prijs.

NADELEN TEGELS

We noemen hier een aantal minder sterke punten van tegels als vloer:
1) Tegels kunnen erg glad zijn. Kijk daarom naar anti-slipwaarde van een tegel. Hoe hoger het getal, hoe ruwer het oppervlak en er minder uitglijders worden gemaakt.
2) Tegels in badkamer vragen om goede schoonmaak om schimmelvorming en kalkaanslag te voorkomen.
3) Voelt kouder aan.

 

PRIJS TEGELS

De prijs van tegels is relatief lager t.o.v. andere vloeren.

Tegels