Trap bekleden

trap bekleden

Bij de inrichting van het huis kost het niet veel moeite te denken aan de vloerbedekking beneden en boven. Maar wat doe je met de trap? Laat je de trap zo? Of kun je de trap ook bekleden? En hoe dan? Welk materiaal is geschikt? En kun je dat zelf doen of kun je dat beter laten doen?

 

VOORDELEN TRAPBEKLEDING

We noemen hier de belangrijkste pluspunten van het bekleden van uw trap / trappen:
1) Passend maken van het hele interieur. Met trapbekleding kunt u aansluiten op de tinten van de vloerbedekking beneden en boven en van het geheel van uw interieur. 2) Voorkomen van gladheid. Juist bij het naar beneden komen op een smallere trap op bijv. sokken kunnen er makkelijk gevaarlijke situaties ontstaan van gladheid. Trapbekleding zorgt voor genoeg stroefheid om dit grotendeels te voorkomen.
3) Veel keuzemogelijkheden. Er zijn heel veel mogelijkheden afhankelijk van eigen smaak, plannen en niet te vergeten budget.

TRAPLOPER ALS TRAPBEKLEDING

Met een traploper als bekleding van de trap geeft u niet alleen blijk van smaak als het gaat om de inrichting en vloerbedekking beneden en van boven, maar ook op de trappen zelf. Het heeft als voordeel dat het er verzocht uitziet, warm aanvoelt voor de voeten en tegelijk degelijk van kwaliteit is. Daarnaast geeft het bekleden van een trap met een traploper een heel persoonlijke en smaakvolle inrichting van uw interieur. De kleur van de vloerbedekking beneden of boven kan door het uitgebreide aanbod doorlopen in de traploper van uw keuze. Er zijn genoeg soorten traplopers voor rechttoe rechtaan trappen als trappen met een draaiing naar rechts of links. Daarnaast is er veel veel keus in traplopers afhankelijk van uw voorkeur en de keuzes die u maakt of heeft gemaakt voor de vloerbedekking beneden en boven naast de algehele inrichting van uw huis, woonruimte of bedrijfsruimte.

Tapijt vormt de basis van elke traploper. De voordelen van tapijt komen hier dan ook terug:
1 ) Zeer geluiddempend.
2 ) Voelt behaaglijk warm aan.
3 ) Goede warmte isolatie en daardoor minder energieverbruik.
4 ) Minder struikelgevaar.
5 ) Tapijt is goed voor lijf en leden door de zachte ondergrond.
6 ) Slijtvast en stroef.
7 ) Onderhoudsvriendelijk.
8 ) Relatief goedkoop (doorgaans goedkoper dan harde bevloeringen)
Traploper zijn ook toe te passen in bijv. een hal of portaal.

Soort roede traploper

Bij de traplopers horen roedes. Deze roedes zijn er in verschillende materialen: Van brons tot messing en van aliminum tot nikkel. Ook is er allerlei variatie mogelijk in vormen: Rond en dun, of juist wat dikker en wat hoekiger, het is allemaal mogelijk.

Kortom: Gezien de vele mogelijkheden is het raadzaam om goed te informeren en te vergelijken voordat er een keus wordt gemaakt. Wij adviseren het aanleggen van traplopers uit te besteden om er zeker van te zijn dat het goed gebeurd ook in verband met de afwerking en de levensduur.

 

MATERIAAL TRAPBEKLEDING

Eigenlijk zijn er weinig materialen die niet geschikt zijn.
U kunt de nieuwe trap of de oude trap die u gaat renoveren bekleden met allerlei materiaal: linoleum, hout, grind, tapijt, laminaat en ga maar door. Houd wel rekening met de vloerbedekking beneden onder aan de trap en waar de trap boven uitkomt. Die moeten wel op elkaar aansluiten. Daarnaast is het beter om niet al te gladde materialen te gebruiken. De kans is groot dat u of anderen op sokken of met vochtige schoenen lelijk uit kunt glijden met alle gevolgen van dien.

 

PRIJS TRAPBEKLEDING

Het bekleden van de trap raden wij in de meeste gevallen uit te besteden. Het is een nauwgezet werk los van de keuze voor welk soort bekleding gekozen wordt. Op de website voor de trapmatten van Micostep staat wel een gebruiksaanwijzing om de trap zelf te bekleden, maar het vraagt wel inzicht en ervaring en bovendien een flinke portie geduld! Maar het scheelt uiteraard wel veel in prijs.

Trap bekleden