Vloerbedekking kiezen

Bij het kiezen van welk type vloerbedekking zijn er een aantal factoren die een rol spelen:

PLAATS VAN VLOERBEDEKKING

Allereerst is het van belang te kijken waar vloerbedekking nodig is. Bij het kiezen van vloerbedekking voor de keuken spelen andere factoren weer een rol als vloerbedekking in de hal of in de woonkamer. Bij vloerbedekking in de keuken denk je eraan dat het praktisch moet zijn, en dat wat er bij het eten omgaat en op de grond valt, niet meteen blijvende plekken achterlaat op de vloerbedekking.

Bij de hal in een groter huis, kan het raadzaam zijn om eerst een strook stevige vloerbedekking die veel vuil van de voeten opvangt. Bij de woonkamer is het van belang het af te stemmen op alles, de hoeveelheid licht in de kamer, de kleur van de meubelen, de eigen smaak en ook het budget. Voor de slaapkamer(s) van bijv. de kinderen kan een eenvoudige vloerbedekking al voldoende zijn. Als je op een flat woont, is het soms niet toegestaan om parket of laminaat aan te leggen vanwege de gehorigheid voor de andere woningen.

BUDGET VLOERBEDEKKING

Uiteraard wordt alles in de keuze ook bepaald door het budget. Maar bedenk wel dat je eerst moet kijken naar wat je wil, want de kans is groot dat als je puur voor de prijs gaat, je uiteindelijk toch duurder af bent als de kwaliteit ver onder de maat blijkt te zijn.
Maak daarom eerst een totaalplan eventueel met een budget waar de prioriteit liggen (bijv. de woonkamer) Dit voorkomt dat je overrompeld wordt door enthousiaste verkopers die altijd net vandaag een unieke aanbieding hebben die er morgen niet meer schijnt te zijn. Doe daarom het voorwerk ook goed, dan stap je zelfverzekerder de winkel binnen.

Afdingen op vloerbedekking

Een andere tip: Ga nooit met de eerste de beste in zee. Zelfs als je bij een bepaalde keten of winkel wilt kopen, is het belangrijk om over de prijs te kunnen onderhandelen. Houdt dan altijd de uitgang achter de hand als er weinig of geen beweging is. Vrijwel alle verkopers komen toch in beweging. Zeker bij grotere bedragen zoals voor een vloerbedekking kunt je een leuk bedrag besparen!

Vloerbedekking kiezen